Savjet mladih Grada Duga Rese prihod sa Božićnog sajma donirao pesekima

Savjet mladih Grada Duga Rese prihod sa Božićnog sajma donirao pesekima

 

 

Na inicijativu mladih okupljenih u Savjet mladih Grada Duga Rese već druge godine za redom održan je Božićni sajam koji je  imao humanitarni karakter.

Sav prihod sa ovogodišnjeg sajma mladi su namijenili Domu za napuštenu djecu “Vladimir Nazor” u Karlovcu, te udruzi Udomi me Karlovac, kao pomoć za napuštene peseke koji se nalaze u karlovačkom skloništu u Utinji, te je na račun udruge uplaćeno 708 kn :)

VELIKO HVALA mladima na inicijativi i  donaciji u ime napuštenih i smrznutih njuškica :)

Sretni smo što u ova teška vremena za sve  imamo mlade ljude u blizini koji su aktivni i senzibilizirani na goruće probleme zajednice, kako napuštene djece tako i napuštenih  životinja,  te im svakako želimo uspjeh u daljnjem radu, još puno ovako uspješnih inicijativa, te da se za ovakve mlade ljude čim više čuje.

Zato i ovdje želimo objaviti  kratki sažetak njihovog rada:)

 

“Savjet mladih Grada Duge Rese osnovan je 2008. godine, a u ponešto izmijenjenom sastavu kontinuirano djeluje od 2011. godine. Kao gradskom tijelu, primarna zadaća mu je detektirati probleme mladih u Dugoj Resi  te savjetodavno djelovati na gradske institucije da bi se isti problemi riješili. Ipak, obzirom da u vrijeme nastanka Savjeta u gradu nije bilo udruge koja se aktivno bavi mladima, članovi Savjeta preuzeli su i taj zadatak na sebe. Tako su u zadnje tri godine bili inicijatori i organizatori mnogih sportsko-rekreacijskih, ali i zabavnih sadržaja, kao što su: Vesela čitaonica – program promicanja kulture čitanja među osnovnoškolskim uzrastima, Dan sporta – obilježavanje Međunarodnog dana sporta, razni turniri i koncerti, ali i sada već tradicionalni Božićni sajam.

Osim u navedenima, Savjet je sudjelovao i u brojnim drugim aktivnostima, kako u zemlji, tako i u inozemstvu: od razmjena mladih u Sloveniji i Irskoj, preko raznih edukacija i skupova, pa sve do suradnje s Mladinskim centrom Bit iz Črnomlja, gdje je bio partner na projektu “Dvije države – jedna budućnost”. Projekt je to prekogranične suradnje, financiran od strane Europske komisije, gdje se uspoređivao život mladih u Beloj krajini i Karlovačkoj županiji, ali i mjesta za zabavu i slobodno vrijeme te perspektiva mladih i očekivanja od EU. Rezultat projekta je dokumentarni film koji obrađuje spomenutu tematiku, a može se pogledati na YouTube-u.

Savjet je posebno ponosan na Božićni sajam, koji drugu godinu zaredom ima humanitarni karakter, pa je tako prošlogodišnji prihod utrošen na kupnju paketa s hranom za dugoreške obitelji slabijeg socijalnog statusa, a ovogodišnji prihod namijenjen je Domu za djecu “Vladimir Nazor” te udruzi za udomljavanje pasa iz karlovačkog skloništa „Udomi me Karlovac“, kako ni životinje u ovom nimalo lakom razdoblju nebi bile zaboravljene. Među izlagačima bili su OŠ “Vladimir Nazor” i OŠ “Ivan Goran Kovačić”, SŠ Duga Resa, OI “Spider” te udruga “Sunce” i Galerija Gaudeamus. Ovom prilikom željeli bismo se od srca zahvaliti gradonačelniku, gospodinu Ivanu Baršiću na bezgraničnoj podršci, Gradu Dugoj Resi, POU Duga Resa, svim volonterima, malima i velikima, svim donatorima, ali i žiteljima našeg grada, koji su prepoznali našu viziju te i sami bili dio našeg malog božićnog čuda. Posebno se zahvaljujemo OŠ “Vladimir Nazor”, koja je odlučila cjelokupni prihod od prodaje na svom štandu donirati za potrebe ove humanitarne akcije. Svi vi zajedno pokazali ste nam da je ono što radimo dobro i da ne odustajemo, čak ni kad nam na putu stoje najveće prepreke, jer je nagrada mnogostruko veća od napora.

Savjet mladih Grada Duge Rese”

Komentiraj