Mala skloništarka prvi pacijent Veterinarske stanice Karlovac koja će biti autoimunizirana !

 

 

Zahvaljujući svima vama koji ste dosada pomagali, naša mala križanka pekinezera  Buba biti će prvi pacijent Veterinarske stanice Karlovac koji će biti autoimunizirana, tj. primiti će serum za desenzibilizaciju.

 

Svi znamo koliko su alergijske bolesti danas česte kod ljudi i pasa, te koliko muke i zdravstvenih problema donose alergičarima. Alergija je u stvari nepravilno funkcioniranje imunog sistema.

Organizam alergične osobe burno reagira na neke tvari iz našeg prirodnog okruženja koje inače nisu štetne. U zdravom organizmu antitijela štite organizam od bolesti i  infekcija.

Kod alergičnih osoba imuni sistem pogrešno shvaća određeni alergen kao neprijatelja i počinje stvarati antitijela da se obrani od njih.  Reakcija na alergene obično stvara upalu koja uzrokuje različite simptome. Kod naše Bube reakcija organizma je crvenilo i upala kože, te jak svrbež.

 

 

Kako je Buba vrlo mlad pas, ima tek godinu dana, te je  pred njom dug niz godina koji bi morala provesti trpeći neugodne simptome svoje bolesti, odlučili smo da uz Vašu pomoć učinimo sve što nam alternativna i službena medicina nudi kako bi joj olakšali tegobe.

Zahvaljujemo  ovim putem doktoru Damiru Žubčiću sa Veterinarskog fakulteta Zagreb,  koji trenutno Bubu liječi  homeopatijom, te je za nju pripremio homeopatski pripravak koji Buba već koristi.

Bubina testiranja na alergene koji joj stvaraju probleme, zahvaljujući Vama, već su obavljena u  EVG molekularnom laboratoriju u Mariboru, Slovenija, s kojim je Veterinarska stanica Karlovac uspostavila suradnju.  Na temelju tih nalaza za Bubu će se sada izraditi i serum za desenzibilizaciju tj. iz njene krvi će se izvlačiti protutijela koja će joj pomoći da se njen organizam počne sam boriti protiv alergijske reakcije na utvrđene alergene.

Cijena izrade seruma je 120 E + pdv, što iznosi oko 150 E tj. protuvrijednost oko 1200 kn. (Kao i do sada, ovdje ćemo pisati sve novosti i priložiti sve račune)

Za tu cijenu Buba će primati serum godinu dana, te će primiti ukupno 12 doza, po 1 dozu mjesečno.

Zahvaljujemo svima koji su dosada pomagali na bilo koji način, svima koji sudjeluju u našim aukcijama na facebooku,  te svima koji su u mogućnosti pomoći i ovaj puta.  Svi naši skloništarci od srca Vam zahvaljuju jer bez Vaše pomoći, i oni i mi, bili bi potpuno nemoćni i zaboravljeni.

 

 

 

Hvala svima koji svojim donacijama pomažu u liječenju skloništaraca, a tko želi sudjelovati u pomoći baš Bubi molimo da u napomenu kod uplate upiše “za Bubu”. Hvala svima !! :)

Komentiraj