O nama

Djelatnost udruge:
- posredovanje pri udomljavanju napuštenih životinja iz karlovačkog skloništa za životinje, drugih azila za životinje i od fizičkih osoba kao privremenih udomitelja- pozitivno prezentiranje i oglašavanje životinja iz karlovačkog skloništa u cilju stvaranja pozitivne slike o napuštenim životinjama
- edukacija djece predškolske i školske dobi, te obuka mladih kao volontera u cilju zbližavanja i gradnje humanog odnosa prema životinji, razvijanje svijesti i odgovornog vlasništva
- promocija karlovčana kao građana zainteresiranih ne samo na ukazivanje problema, nego i aktivno rješavanje istih na dobrobit cijele zajednice

Dosadašnji projekti:
U mjesecu ožujku 2009. godine Kristina Mikić Marković i Jasminka Špoljarević, samostalno volonterski krenule s aktivnim oglašavanjem i udomljavanjem pasa iz karlovačkog skloništa za pse.
Tijekom 2009. godine pronašle nove vlasnike, zbrinule i udomile 47 pasa, te potaknute pozitivnim rezultatima odlučile u siječnju 2010. godine osnovati udrugu s ciljem popularizacije udomljavanja, zbrinjavanja i pronalaženja novog doma za što veći broj napuštenih ljubimaca.

Nakon registracije udruga je dobila priliku za znatnije veći prostor djelovanja, kao i na pristup medijima.

Udruga redovno oglašava pse za udomljavanje na portalu “Njuškalo.hr” pod rubrikom Kućni ljubimci – Psi za udomljavanje.

Elektronskim medijima se povezujemo sa sadašnjim i budućim udomiteljima iz cijele Hrvatske, a slikama s udomiteljima i veterinarima prilikom cijepljenja, čipiranja i sterilizacije potvrđujemo pozitivnu ulogu Grada Karlovca u sponzoriranju veterinarskih mjera , kao europskih smjernica u odnosu zbrinjavanja napuštenih životinja.

Nakon aktivnijeg angažmana kroz lokalne medije, udruga kao i sklonište, primjećuju povećani interes za udomljavanje iz Karlovačkog skloništa što je automatski rezultiralo povećanjem prosjeka broja udomljavanja. Udruga je do sada udomila više od 400-tinjak pasa diljem Hrvatske.

Da naš dosadašnji rad nije prošao nezapaženo, potvrđuje i poziv na međunarodni seminar organizacije britanskih skloništa Dogs Trust, koji se se održao 3-eg i 4-og ožujka 2010. u Zagrebu. Seminar je uspješno završila predsjednica naše udruge, te dobila certifikat za vođenje edukacijskih radionica.
Kako u programu udruge veliku važnost ima edukacija djece predškolske i školske dobi, te obuka mladih kao volontera, udruga organizira i edukacije pod nazivom “SIGURAN PRISTUP PSU I ODGOVORNO UDOMITELJSTVO” u cilju zbližavanja od najranije dobi čovjeka i životinje, razvijanje svijesti, odgovornog vlasništva, te izgradnje humanog odnosa i sretnog suživota. Udruga redovno ostvaruje uspješnu suradnju s karlovačkom Osnovnom školom “Dragojle Jarnević”, te su tijekom 2010. i 2011. godine održavane edukativne radionica učenicima od 1. do 4.  razreda.

Djelovanjem udruge ostvarena je pozitivna suradnja sa koncesionarom za obavljanje poslova zbrinjavanja napuštenih pasa s područja karlovačke županije (tvrtkom CRPK d.o.o.), te Udruga svojim stalnim akcijama pod nazivom “60+” prikupljanjem hrane i osiguravanjem smještaja (preko zakonskih 60 dana kao roka za eutanaziju) pokušava čim veći broj zdravih pasa spasiti od eutanazije.

U okviru akcija tijekom 2010. godine na prostoru skloništa u Utinji udruga je izgradila jedno šetalište (tzv. “siguran boks”)  za smještaj pasa kojima je istekao zakonski rok od 60 dana.

Doniranim sredstvima udruga pomaže u liječenju, cijepljenjima, sterilizacijama/kastracijama pasa koji nemaju osiguranu besplatnu sterilizaciju, te osiguravanjem  smještaja najkritičnijim u privremenim domovima do udomljenja.

Ciljevi Udruge u budućosti su pronalazak gradskog ili doniranog zemljišta u krugu od 10 km od grada sa pristupnom cestom i infrastrukturom, veličine bar 100×100 m, te izgradnja azila kapaciteta 70 pasa.