Donacije i Akcije 60+

Zahvalni smo u ime njuškica, svima onima koji povremeno ili redovito, dostavljaju svoje donacije u hrani, konzervicama ili potrepštinama, te time omogućuju najslabijima da prežive teške skloništarske dane i dočekaju svoje udomljenje.

Svaku Vašu donaciju poslikamo u trenutku preuzimanja, kao i prikorištenju u skloništu, tako da možete biti sigurni da je donacija iskorištena za one kojima je najpotrebnija i u svrhu za koju ste je i namijenili.

Svi smo svjesni da su zdravstveno stanje i hrana osnovni preduvjeti za preživljavanje pasa u tako stresnim i nehumanim uvjetima, kao što su boravak u skloništu, te budite sigurni da je svaka, pa i najmanja količina konzervice ili zrnce hranice pomogla nekome da dočeka sutrašnji dan.

 

IMG_2806

Akcije 60 + su usmjerene ka spriječavanju eutanazije pasa koji u roku od 60 dana ne nađu novi dom.

Budući da Grad Karlovac i ostatak karlovačke županije osigurava smještaj samo 60 dana, akcijama “60 +” skupljaju se donacije hrane , plahtica, lijekova, materijala za izgradnju dodatnih nastambi, kako bi i nakon proteka roka od 60 dana ti psi ostali na životu i dobili priliku za udomljenje.

 

Zahvaljujemo u ime skloništaraca i stalnim partnerima na pomoći u oglašavanju i skupljanju donacija : Zoo Vili, Zoo City, Veterinarska ljekarna Karlovac na tržnici, caffe bar Catalpa, caffe bar Zum, Karlovačkom tjedniku, MV Trendu , stomatološka ordinacija dr. Žunić…

 

Također puno zahvaljujemo donatorima koji novčane donacije uplaćuju na žiro račun udruge. Svaka vaša kunica omogućuju liječenje i sterilizacije kujica iz skloništa te time lakše udomljavanje.

* * *

Hvala donatorici D.F. koja se uoči Nove Godine sjetila karlovačkih skloništaraca i donirala im vreću hrane, koju nam je doktorica Žunić preuzela do dolaska Kreše koji nam je poslao slikicu hrane iz skloništa -HVALA PUNO

IMG-20180111-WA0000

 

 

* * *

Hvala donatorima Tatjani B. i Ivani B.V. koje redovno uplaćuju svoje donacije i koje su do sada time pomogle mnogim njuškicama. HVALA :)

 * * *

Hvala našoj Mirjani i njenom društvu što se svake godine sjete karlovačkih skloništaraca 60+ u sigurnom boksu. Bez njene pomoći i njih bi eutanazirali, jer bez hranice ih ne možemo držati preko roka. Hvala Mirjana i društvo na pomoći :-)

 

 

 

 * * *

 

 

Prva akcija “60+” održana je  24. 04. 2010.  uz pomoć  firme “Farmamed“  u Kauflandu Karlovac.

Od tada se akcije redovno održavaju, te zahvaljujemo svima koji su do sada sudjelovali kako firmama tako i privatnim donatorima.

Velikom akcijom Mladih HSS-a i Grada Karlovca 2011. godine, gdje su prodajom majica udruge,donacijama građana i donacijom lima od strane gosp. Denisa Šebetića,  skupljena su sredstva za izgradnju sigurnog boksa za pse preko roka od 60 dana.

U sigurnom boksu ima mjesta za 10-tak pasa, koji ukoliko osiguramo donacije hrane, ne idu na uspavljivanje godinu  i pol dana.

Ako nema donacija hranice za njih, nažalost, psi bi se trebali uspavati:(  Ali vlasnici skloništa nam izlaze u susret i hrane sa svojom hranom naše peseke, dok im mi ne donasemo hranicu.

Kada dođe veća donacija hrane, ne uspavljuju se psi i izvan sigurnog boksa, niti jedan pas, otkad smo postigli sporazum sa skloništem, nije uspavan 60-ti dan.

2011. godine smo čak postigli “no kill sklonište” dogovor s vlasnicima, pod uvjetom da mi donosimo hranicu za peseke preko roka, ali se ubrzo broj psa u skloništu popeo na preko 150 i jedna poznata hrv. udruga ih je prijavila veterinarskoj inspekciji i državnom odvjetništvu zbog loših uvjeta (premalo prostora, a htjeli smo ostaviti na životu sve peseke ), tako da je uskoro eutanazirano preko 50 pasa i od tada se peseki zbog nedostatka prostora uspavljaju izvan sigurnog boksa.

No i dalje,ako uvjeti dozvoljavaju i izvan sigurnog boksa imamo po 20-tak peseka preko 60 dana koji preživljavaju isključivo zbog donacija hranice ljudi velikog srca :)

Želja nam je da Grad Karlovac jednog dana osigura gradsko zemljište u krugu od 10 km od grada i da konačno Karlovac dobije pravo no kill sklonište za peseke, sa boljim uvjetima smještaja.

Do tada zahvaljujemo vlasnicima i radnicima skloništa što nam ne ubiju niti jednog peseka 60-ti dan i nadasve donatorima bez kojih Akcije 60 + ne bi funkcionirale :)